Управління якістю та конкурентоспроможністю сільськогосподарської продукції (на прикладі ТОВ «Агрофірма-Обрій»)

Автор(и)

  • А. О. Лічереп Донецький національний університет імені Василя Стуса

Ключові слова:

конкурентоспроможність продукції; якість продукції, управління якістю і конкурентоспроможністю продукції; ефективність управління; фактори

Анотація

У кваліфікаційній (бакалаврській) роботі розкрито економічну сутність конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції та механізми її формування. Узагальнено наукові трактування та методологічні аспекти якості продукції. Визначено принципи системного підходу щодо управління якістю продукції як головного чинника забезпечення конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції.
Представлено організаційно-економічну характеристику ТОВ «АгрофірмаОбрій». Досліджено систему управління якістю продукції на підприємстві. Проведена оцінка якості та конкурентоспроможності продукції Товариства. Визначено економічні проблеми якості продукції ТОВ «Агрофірма-Обрій. Виявлено та проаналізовано проблеми збору та зберіганням урожаю.
З врахуванням висновків проведеного аналізу визначено шляхи удосконалення управління якістю та конкурентоспроможністю продукції ТОВ «Агрофірма-Обрій». Розроблено пропозиції щодо підвищення управління якістю та конкурентоспроможністю продукції підприємства. Сформовано напрями підвищення якості та конкурентоспроможністю продукції за допомогою оновлення технічної бази підприємства та оновлення умов зберігання продукції.

##submission.downloads##

Опубліковано

2025-10-02

Номер

Розділ

Спеціальність 073 Менеджмент